петак, 3. април 2020.

Здраво другари ! 
Надам се да сте добро!
Јуче сте били баш вредни ! Бравооооо !
Пратећи јутрос ТВ наставу могли сте из српског језика да се ,,играте " гласовима , градите нове речи и  реченице. Верујем да вам је било занимљиво .
Ми данас обрађујемо једну дивну песму .
***Српски језик : ,, Цртанка " -Стеван Раичевић


 Ја знам да ви сви волите да цртате и да уживате у томе ,као и сва деца .
У вашем уџбенику ,, Причам ти причу " ( стр.58 и 59 ) налази се песма . Прочитајте је неколико пута гласно . Обратите пажњу на своје читање . Водите рачуна о тачки  и паузи при читању. Покушајте да замислите цртанку из песме. Примећујете да су у овој песми строфе врло мале ( састоје се од по два стиха ).
Приметићете да се поједине речи и римују .
Да ли знате шта је пловка ? Ако не знате ево помоћи.










На 59.-ој страни одговорите на питања . А у понуђене рамове илуструјте вама најзанимљивије строфе.


*** Математика: Бројеви прве стотине ( обрада)
Јуче сте на ТВ настави пратили обраду бројева прве стотине . Данас је било утврђивање те наставне јединице, Ви отворите ваше уџбенике на 31.-ој страни и прочитајте сва објашњења како би се подсетили свега о бројевима прве стотине . Потом на 32 .-ој страни решите задатке.

*** Ликовна култура: Пролећно дрво ( обрада)
Верујем да у својим двориштима или у околини ових дана имате лепо процветалих пролећних стабала . Нацртајте једно од њих . Или нацртајте неко пролећно дрво како га ви замишљате .

*** Физичко и здравствено васпитање : Како одржати кондицију 
Данас је леп ,сунчан , прави пролећни дан . Изађите у своје двориште , загрејте се вашим омиљеним вежбама . Играјте се чега ви желите . Када се изиграте нацртајте како то ви ових дана одржавате кондицију . можете цртати на листу од блока или у свесци из света око нас или пројектне наставе .


❤️  Драги моји Лепотани , прође још једна радна недеља . Верујем да вам недостају другари , игра у школском дворишту и наше заједничке активности .  Морам још једном да вас похвалим ! Заиста сте вредни и одговорни .  Ми се данас чујемо по договору . Једва чекам да вас видим , па макар то било и преко вајбера и скајпа ! 
Поздрав Лепотани !





Нема коментара:

Постави коментар