петак, 22. мај 2020.

Здрав о другари ! 
Надам се да сте добро!
Јуче сте били баш вредни . Браво !!!
***Ево данашњих садржаја :
*** Српски језик:Страшан случај'' – Б. Тимотијевић


Тест пажљиво прочитајте , одговорите на питања која се налазе испод текста . Напишите састав на тему ,, Једном сам се уплашио -ла''.

***Математика :Новац и мерење дужине - провера
Ових дана смо радили мерење и упознали се са новчаницама нашег динара . Данас радимо задатке , да проверимо шта сте научили . 
Ево задатака.
















*** Пројектна настава:: Желим да порастем и постанем -занимања људи у мом крају

До сада сте упознали много занимања и свако од њих је значајно и лепо на свој начин. Данас ћете се присетити занимања људи у вашем месту (чиме се све људи баве у месту у ком живите).  На сликама имате само нека од њих. На папиру нацртајте једно занимање људи у вашем месту, које вам се највише допада.






  



























*** Физичко и здравствено васпитањеТрчање са елементима ( чучањ, поскоци, окрети ... )







Због одржавања кондиције, веома је важно да се што више крећете,( то може бити брзо ходање или трчање ),  сваки дан урадите вежбе којима ћете прво активирати мишиће горњег дела тела, а затим и доњег.
 Предлажем вам да изађете у двориште и активирате се тако што ћете играти игру “ Вожња аутомобила” . Нека вам неко даје инструкције тако што ћете на његов знак “ ПРВА БРЗИНА “, трчати полако, на знак “ ДРУГА БРЗИНА “, трчите брже, а на знак “ ТРЕЋА БРЗИНА “, трчите најбрже што можете. На знак “ РИКВЕРЦ “ ( ИЛИ УНАЗАД ), трчите унатрашке.
   Затим трчите “У ДРУГОЈ БРЗИНИ “ и допуњујете то трчање чучњем ... наставите брзим ходом... затим опет трчите ... па направите поскок.. затим  брзи ход... онда у чучањ и ходајте у чучњу ... брзи ход ... једноножно, суножно...
  Можете сами комбиновати трчање и брзи ход са покретима којих се сетите.




*** Ликовна култура : Колажи од семенки   


На прошлом  часу  сте   дивно украсили ваше иницијале  . Данас можете лепо да се забавите семенкама и зрневљем које имате у кући. Све што вам је потребно су: беле семенке, сунцокрет, пасуљ, пиринач,кукуруз ( ко шта има), лист од блока, лепак, темпере (ако ћете неко зрневље или семенке бојити).



Ево неких идеја:




















Будите маштовити и креативни као и до сада . Уживајте и забављајте се . Пошто за рад са семенкама треба доста времена и стрпљења радове завршите за викенд и родитељи да фотографишу и пошаљу у понедељак.


Ево како сте били креативни на прошлом часу ! 



























































Б Р А В О    ! ! ! 

Поздрав Лепотани !!!













3 коментара: