петак, 8. мај 2020.


Здраво другари ! 
Надам се да сте добро! 
Јуче сте били вредни и креативни ! Бравоооо!
*** Ево данашњих садржаја :
*** Српски језик:,, Песма ,,Предлог'' - Н. Попадић

Песму прво пажљиво погледајте . Примећујете да на крају сваке строфе недостаје по једна реч ,али је обележен простор за њу.Песник је намерно оставио деци простор да му ,,помогну'' комплетирати песму .
* Строфа је једна целина у песми састављена од стихова (само да вас подсетим).  На крају сваке те целине фали реч која се римује у тој целини. Допуните речи у песми , речи пишите штампаним словима . Пишите наливпером. Песму научите на читате изражајно .
У свескама за српски напишите наслов песме , а затим одговорите на питања која се налазе испод песме у вашим уџбеницима .

*** Матемарика :  Сабирање и одузимање бројева до 100 
 Санас вежбамо сабирање и одузимање бројева до 100. У вашем уџбенику решите задатке на61. и 62. страни .

*** Пројектна настава : ,,Желим да порасте и постанем ''
Свако дете од када се роди расте , затим се школује , одрасте и почне да ради оно за шта се  школовао . Због потреба људи постоји велики број занимања.Зато деца бирају чиме ће се бавити када порасту .Обично бирају оно што им се свиђа. Могу да бирају они који редовно уче и имају доста знања. Да би могли касније да бирате , када дође време за то , ви ћете се упознати са многим занимањима који постоје.Ми ћемо данас поменути само нека:

                 лекар                                                                                    лекар -стоматолог                           







куварица                                                                                                  фризерка







столар                                                                                                   обућар
























електричар











. А веома су омиљена још : полицајац , ватрогасац , медицинска сестра, наставник........
На овом линку ћете наћи још занимања:

https://images.app.goo.gl/oNsTuMw4uZ1zcxfZ7

Ваш задатак је да од предложених или неко које се вама свиђа занимање нацртате са што више детаља , а можете да напишете и неколико реченица о том занимању.

*** Физичко и здравствено васпитање:Школице ( игра са поскакивањем)

Урадите вежбе обликовања, па изађите у двориште да играте ,,Школице''. А како се игра ?






Од реквизита је потребна креда (или нешто друго чиме можете исцртати мрежу по бетону) и каменчић. Кредом се нацрта мрежа на бетону, па се онда скаче по пољима, а мрежа изгледа овако:






Правила: Играч стоји изван Школице, на почетку, и баца каменчић у поље са бројем 1. Уколико је успешно убацио, креће са скакутањем из поља у поље. Тамо где је једно поље скаче на једној нози, а тамо где су два поља на две ноге – у свако поље по једна нога. Када дође до последњег поља, окреће се и враћа се на исти начин до почетка. Када стигне у поље 1, играч се мора сагнути и узети каменчић (у овом случају док стоји на једној нози).
Уколико је успешно завршио (без спуштања друге ноге, испадања или гажења линија поља) наставља даље и баца каменчић на поље број 2. И тако све док не погреши, а ако погреши други играч наставља са игром. Уколико и други играч погреши, први наставља од тог поља на ком је погрешио – нпр. ако је успешно завршио са пољем 2, а погрешио је при „освајању“ поља 3, у наредном кругу почиње од поља 3.
Победио је онај ко први прође целу Школицу (све до последњег поља).
Победник осваја „куће“, односно заузима „своја поља“ на која противнички играч не сме ни да стане ни да баци каменчић. У „своје поље“ играч има право да кредом нацрта шта год жели како би га обележио као своје и тако истовремено добија додатно поље за одмор.

Ова игра је одлична за развијање осећаја за простор и равнотежу, активирање свих мишића, изградњу стрпљења и сналажљивости.

*** Ликовна култура:      Маслачак - сликање прстима 

Погледајте слику . Шта на њој видите . 



Да ли се некада играте за прецветалим маслачком ?

У вашим двориштима сада има више прецветалих маслачака.
Данас ћете маслачак сликати прстима или штапићима за уши.
Линије цртате фломастером. За сликање користите водене боје или темпере. Можете радити на белом, а можете и на папиру у боји.

 Маслачак не морате сликати само жутом или белом бојом. Он може бити и шарен. На ликовном смо, маштајте!


Ево примера.



Поздрав Лепотани !!!




Нема коментара:

Постави коментар